esmaspäev, 10. august 2015

DIY Võrevoodi närimiskaitse

Meil on viimastel päevadel nagu väike hamster kodus :) Me ei võtnud uut lemmiklooma, vaid tegelikult on pojal nüüd lõpuks hambad järjest tulemas ja need hirmasti sügenevad. Üks uus koht, kus kikudele leevendust pakkumas käiakse on võrevoodi raam. Aga nii läheb raam üsna ruttu koledaks ning ega puidu või plastiku närimine ka just kõige parem pole. Nii kui Tallinnasse tagasi lähen, suundun jälle ka kangapoodi, et järgmise DIY tegemiseks materjali varuda :)

Plaanin teha võrevoodile närimiskaitse, just sellise nagu August jou studios blogis.



Vaja läheb:

  • kangast, mõõda ära võrevoodi pikkus + õmblusvaru
  • polsterdust 
  • nööri (vaatasin, kaitsel kasutatakse ka nööbikinnitust, aga minu arvates on lühemad nöörid turvalisemad)  

Välja peaks näirimiskaitse lõpuks nii, päris lihtne teha, kes vähegi õmmelda oskavad :)



Kas keegi on sellise kaitse endale koju meisterdanud ja on ehk nii abi saanud? Hea oleks teiste kogemusi kuulda :)

Maasika-apelsinijäätis

Uh kui tore, suvi on lõpuks siin, et jääda :) Ja kellel veel peenral viimaseid maasikaid saada, nagu meil, siis tuleb oma Ebay mahlajäätise vormid jälle käiku lasta ja uut retsepti proovida. Seekord siis maasika-apelsinijäätis, koos mandlipiimaga, retsept ja need kaunid pildid pärit Desinglovefest lehelt.




Koostis:
  • 3 1/2 tassi mandlipiima
  • 2 apelsini, kooritud ja sektoriteks lõigatud
  • 1/2 tassi külmutatud maasikaid
  • 1/2 tassi värskeid maasikaid
  • 2 supilusikat vanilje proteiini pulbrit (vabatahlik)



NB! Retsepti järgides saab 10-12 jäätist.



Lihtsam jäätise variant -
pane kõik komponendid blenderisse ja purusta, kuni segu on kõik ühtlane. Saadud segu vala vormidsse ja külmuta 4-6 tundi. Kui tahad, võid suuremad maasikatükke vormi, segu vahele panna, saad nii mõnusa tükkidega jäätise.





Keerulisem variant ehk kuidas teha kihilist jäätist.
Maasika kiht:

  • 1 tass mandlipiima
  • 1/2 tass apelsinimahla 
  • 1/1 tass külmutatud maasikaid
  • 1/2 tassi värskeid maasikaid 
  • 1 kooritud ja sektoriteks lõigatud apelsin

Purusta blenderis, kuni on ühtlane. Vala klaasi ja pane seniks kõrvale.

Apelsini kiht:

  • 1 tass mandlipiima
  • 1/2 apensini mahla
  • 1 kooritud ja sektoriteks lõigatud apelsin

Jällegi purusta blenderis, kuni on ühtlane. Vala klaasi ja pane seniks kõrvale.

(Soovi korral) Vanilje proteniini kiht
1 1/2 tassi mandlipiima
2 supilusikat vanilje proteiini pulbrit

Sega blendris, kuni on ühtlane. Vala klaasi ja pane seniks kõrvale.

Kihtide tegemine - vala kõige pealt üks kiht vormi ja siis külmuta 30-40 minutit. Tee sama moodi teisi kihte, kuni vormid on täis. Kokku külmuta 4-6 tundi.



See retsept ajas jäätise isu peale :) Vaata ka varasemat postitust maasika limonaadi jäätisest


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...